Eesti Eesti keeles

Esimene töökoht kaubanduses – ?!

Muidugi! Sest just kaubanduses saad:

  • • ennast tundma õppida,
  • • kogemusi mitmekesisest ja võimaluste rohkest valdkonnast
  • • ning teadlikult planeerida oma tööelu järgmisi samme.

Järgmised mõtted on sinu jaoks kirja pannud Kadi Kuuskmann, Tammiste personalibüroo värbamispartner.

Kui tunned, et sa veel ei tea täpselt, millisele valdkonnale oma karjäär üles ehitada, siis kindlasti on hea mõte katsetada ja proovida erinevatel positsioonidel ja valdkondades töötamist. Kaubandus on just selline mitmekesine valdkond, kus on kogemuste saamiseks on erinevaid võimalusi:

Erinevate ametikohtade tundma õppimine
Kaubanduses on ühes ettevõttes koos palju erinevaid ametikohti klienditeenindajast raamatupidajani, ostujuhist müügiesindaja ja IT-juhini. Ühelt poolt rikastab see sinu maailmapilti ja teisalt saad võimaluse näha erinevate ametikohtade võimalusi. Saad kaaluda, kuhu suunas minna  oma haridustee jätkamiseks ja eriala valikuks.

Amet võib tunduda lihtne, aga vastutus on suur
Igal ametikohal on oma vastutus. Saad kogemuse loodud reeglite ja piiride järgi tegutsemises. Näiteks kaupluse laos töötades tuleb järgida loodud protsesse ja ladustamise süsteeme. Saad teada ja omal nahal kogeda, kui oluline on efektiivsus, protsessi loogiline ülesehitus ja iga töötaja vastutus.

Tehniliste lahenduste võimaluste kogemine
Sa puutud kindlasti kokku innovatiivsete lahendusteja võimalustega ja saad rakendada oma digiteadlikkust ka kaubanduse infotehnoloogilistes arengutes. Sa saad oma teadmistega väärtust juurde luua!

Iseenda tundmaõppimine
Kas oled inimene, kes naudib suhtlemist, erinevaid tööülesandeid ja paindlikkust? Või meeldib sulle etteantud rutiinse tegevuse käigus tulemuseni jõuda? Et olla kindel, on just kaubandus hea koht järeleproovimiseks. Saad omal nahal kogeda, millise iseloomuga töö sulle sobivam on.

Suhtlemisoskuse arendamine
Oled sa klienditeenindaja või kaubalettidele kauba seadja – ikka on vaja luua sulle võõraste inimestega kontakti ja suhelda nendega kas teenindamise või toetuse pakkumiseks. Kui oled harjunud suhtlema sõprade, pere ja koolikaaslastega, siis nüüd tuleb hakkama saada ka võhivõõraste töökaaslastega. Usu, see on huvitav!

Võrgustiku tekkimine tulevaseks eluks
Üks asi on uued tuttavad, teine asi on see, et olles asjalik, vastutustundlik ja edasipüüdlik tahetakse sinuga ka edaspidi koostööd teha. See loob väga head võimalused tulevikuks, kui sul on olemas enda võrgustik.

Niisiis, nagu lugesid, ei tähenda töö kaubanduses sugugi ühekülgset ja rutiinset kohustust, vaid sul on väga palju võimalusi arenguks ja õppimiseks, sest tööülesandedki on siin erinevad.

Tee test ja saad teada, milline konkreetne töö sulle kaubanduses kõige rohkem klapib!