Eesti Eesti keeles

Mida arvavad noorena kaubanduses töötamisest maailmakuulsad staarid?

Soome endine peaminister Sanna Marin on töötanud müüjana ja on selle üle väga uhke. Lisaks suhtlemiskogemusele ja iseenda tundmaõppimisele on ta öelnud, et see kogemus andis julguse ette võtta milline iganes keerulisena tunduv väljakutse. Tuleb lihtsalt olla endas kindel ja kaaslaste suhtes lugupidav.

Tuntud ja tunnustatud Ameerika tipp-iluuuisutaja Tonya Harding töötas kaubanduses, et teenida raha tippspordiga tegelemiseks. Poetöö aitas tal kinnitust saada, milline on tema eesmärk elus. Õppis ta aga numbrite maailmas toimetama – ta olevat nii mõndagi koondisekaaslast õpetanud oma isiklikel kuludel-tuludel silma peal hoidma.

Skandaalidega kuulus prantsuse näitleja Gérard Depardieu on öelnud, et kõige rahulikum ja turvalisem aeg oli tema elus see aeg, kui ta kaupluses abitöölisena töötades pidi igal hommikul kaubaletid üle vaatama ja vajadusel väljapanekut täiendama. Ta õppis korrektsust, vastutust ja lubadustest kinnipidamise olulisust.

Colin Firth, Suurbritanniast pärit filmitäht on oma vanematele väga tänulik, et nad saatsid ta mitmel koolivaheajal kohalikku poodi tööle. See töö andis suurepärase võimaluse inimesi jälgida ja see oskus ning harjumus on teda tema näitlejatöös väga aidanud.

Nagu näed, on maailmas kuulsad inimesed välja toonud väga palju kasutegureid, mida on neile andnud kaubanduses töötamine. Sa ei tea kunagi, kuidas ja kus sinu suured unistused täituvad, kindel on aga see, et kuni sa pole ennast proovile pannud ja katsetanud, ei tea sa ka, milleks võimeline oled või mis sind tegelikult huvitab ja motiveerib. Alusta kaubandusest, see on suurepärane võimalus enda tundmaõppimiseks!